zbirka 12 skladb za flavto in klavir

(F)Letna flavta

Avtorici glasbe: Agata Gojkošek in Zala Pušnik
Avtor pesmi: Ambrož Kvartič
Avtorica ilustracij: Jelka Kvartič
Založnik: KUD Kefeide 

Skladbe za flavto in klavir so naslovljene z imeni mesecev, zvočno pa slikajo dogodke iz narave, vremenske pojave in vzdušje, značilno za posamezen letni čas, hkrati pa tudi osebno dojemanje in obhajanje nekaterih praznikov in dogodkov.
Skladbe so po zahtevnosti flavtne partiture primerne za izvajanje v višjih razredih (3. do 8.) nižje glasbene šole, virtuozna klavirska spremljava pa dopolnjuje zvočno podobo v celostno zaokroženo umetniško delo, ki ga poustvarjalec izvaja ob spremljavi korepetitorja ali v komorni zasedbi.
Skladbe so zbrane v tiskani publikaciji, ki v glavnem zvezku zajema flavtno partituro, tej pa je priložen zvezek s flavtno in klavirsko partituro, ki je namenjen korepetitorju. Glavni zvezek vsebinsko dopolnjujejo kratke napovedne pesmi priznanega pesnika otroške poezije in literarnega ustvarjalca Ambroža Kvartiča ter tematske ilustracije Jelke Kvartič. Te v verzih in barvah povzemajo osrednje glasbene teme, hkrati pa so uporabne kot kratka napoved in/ali slikovna dopolnitev skladbe na izvajalskih koncertih.
V pomoč pri učenju so zbirki skladb priloženi avdio posnetki, ki bodo uporabnikom olajšali prvo branje not in jim predstavili posamezno skladbo. Ob skupnih posnetkih flavte in klavirja so zbirki priloženi tudi samo klavirski posnetki, ki omogočajo vajo skladbe ob posnetku, ko ta nadomešča korepetitorja. 

Predogled zbirke

Spodaj si lahko ogledate vzorca zbirke (F)Letna flavta, kupite pa jo lahko v naši trgovinci, ali pa jo neposredno dodate v nakupovalno košarico s pomočjo gumba "Kupi zdaj", ki ga boste našli pod vzorci zbirke.